10 motive pentru a utiliza purificatoare de aer

10 motive intemeiate pentru a utiliza purificatoare de aer 1

Stiai ca 90% din timpul zilnic ni-l petrecem in spatii interioare?

Poate ca acest lucru nu constituie un motiv de ingrijorare pentru tine, insa te-ai gandit vreodata cat de curat este aerul pe care il respiri in cea mai mare parte din zi, in spatiul inchis in care iti desfasori zilnic activitatea?

Calitatea aerului pe care il respiram reprezinta deja o problema atunci cand ne gandim la poluarea de afara.

In ultima vreme, insa, indeosebi odata cu declansarea pandemiei de Covid-19, atentia si grija fata de calitatea aerului respirat in interiorul locuintei sau a spatiilor interioare in care ne desfasuram diverse activitati si, implicit, a infectiilor, alergiilor si bolilor pe care riscam sa le dezvoltam a crescut extrem de mult.

Iar principala solutie care exista, in acest moment pe piata, in masura sa asigure o purificare eficienta a aerului din interior, o reprezinta purificatoarele de aer.

Nu intamplator, odata cu declansarea si acutizarea acestei probleme pandemice, vanzarile au explodat si cu 90%.

Si aceste produse nu sunt ieftine, deoarece propun solutii tehnologice de ultima generatie, care ofera performante de top in curatarea aerului si mentinerea unui nivel de umiditate atmosferica in parametri normali.

Purificatoarele de aer IDEAL fac parte dintre solutiile de varf care exista pe piata din Romania in acest moment.

Purificatoare profesionale pentru birou si casa IDEAL

Iata 10 motive pentru care in incaperea in care iti petreci pana la 90% din zi trebuie sa existe un purificator de aer

1. Preintampina declansarea alergiilor

Putem intra in contact cu alergeni si afara, insa la interior, unde nu exista curenti de aer, sansele de a inhala polen, praf, par de animale sau alte substante chimice care provoaca alergii sunt considerabil ridicate.

2. Preintampina aparitia problemelor respiratorii si recidiva acestora, acolo unde ele exista deja

Poluanții din aer, cum ar fi particulele in suspensie, substanțele chimice si alergenii (despre care am vorbit la punctul 1) pot afecta grav respiratia, in special in cazul copiilor, al persoanelor care sufera de astm, al celor care sufera de bronhopneumopatie cronica obstructiva (BPOC – sputa, tuse, scurtarea respiratiei etc) și al persoanelor care sufera de diverse alergii.

3. Curata aerul de poluanti

Diferitele toxine care pot fi prezente in aerul pe care il respiram in interior, asa cum sunt compusii organici volatili (COV – formaldehida, benzenul, plastifiantii, toluenul, terpenul, fenolul, stirenul, naftalina, etc.) supun organismul la stres si pot duce direct la aparitia problemelor in organism, plecand de la instalarea Cefaleei (durere de cap) si ajungand uneori la probleme mult mai grave.

Purificatoare aer IDEAL mucegai bacterii cov

4. Preintampina infectarea cauzata de umezeala

Umezeala din aer reprezinta, in fapt, prezenta unor picaturi de dimensiuni foarte mici care plutesc prin aer

Aceste picaturi pot contine o serie de microorganisme cu potential de imbolnavire pentru organismul uman.

De aceea, se recomanda utilizarea unui purificator de aer profesional, care este in masura sa mentina in parametri optimi nivelul de umiditate al aerului ambiental (40 – 60%), atat prin eliminarea excesului de umezeala, dar si prin cresterea nivelului de umiditate, atunci cand aerul este prea uscat.

5. Previne si combate mucegaiul

Cladirile mai vechi sau incaperile ventilate necorespunzator sunt, desi adesea aceasta situatie este trecuta cu vederea, contaminate cu mucegai periculos.

Expunerea prelungita la mucegai provoaca o serie de afectiuni plecand de secretii nazale, tuse si stranut, discofort respirator sau eczema si iritatii la nivelul pielii, ajungand, insa, sa provoace astm, sinuzita, boli pulmonare, afectiuni ale sistemului nervos si multe alte boli extrem de grave.

6. Elimina mirosurile neplacute

Expunerea indelungata la mirosuri neplacute la care fie esti nevoit sa te supui prin prisma jobului (substante de curatare, solvent, vopseluri, etc.) sau la cele emanate de corpul uman, pot duce, in timp, la o scadere accentuate a calitatii vietii, avand chiar un rol decisiv in instalarea starii de stres.

7. Purifica aerul murdar din interior

Aerul din interior poate fi adesea mult mai poluat decat aerul de afara.

Pe langa faptul ca volumul de aer existent in ambient nu este purtat de curenti de aer pentru a fi oxigenat corespunzator, acesta poate contine o multime de poluanti (vapori chimici, praf, fire de par, particule in suspensie provenite de la copiatoare sau imprimante, fum provent de la tigari, cuptoare, etc.).

Filtrare purificare aer poluat casa si birou

8. Sustine un nivel ridicat de performanta

Utilizarea unui purificator de aer in incinta spatiului in care iti desfasori activitatea zilnica contribuie la cresterea semnificativa a nivelului de eficicacitate in munca pe care o desfasori, prin eliminarea potentialilor elemente declansatoare de dureri de cap, usturimi ale ochilor, secretii nazale sau oboseala.

9. Aerul detine cea mai mare pondere din ceea ce consumam zilnic

Probabil ca nu ai pus inclus niciodata aerul pe lista lucrurilor pe care le consumi, alaturi de bauturi si alimente.

Cu toate acestea, aerul detine o proportie de 74% din totalul de lucruri pe care le consumam zilnic. In comparative, bauturile reprezinta 10%, iar alimentele doar 8% din tot ceea ce alegem sa consumam in fiecare zi.

Asadar, desi nu recomandam nicidecum neglijarea calitatii alimentelor si a bauturilor pe care le consumam zilnic, suntem de parere ca trebuie sa fim mult mai atenti la calitatea aerului pe care il respiram.

Iar daca afara este dificil sa controlam calitatea aerului pe care il respiram, in spatiile interioare in care ne desfasuram activitatile zilnice putem avea un control deplin asupra calitatii aerului respirat, prin instalarea unor purificatoare de aer profesionale.

10. Asigura un mediu ambiental sigur pentru copii

Unii copii se nasc cu diverse patologii precum alergii sau astm. Alti copii le dezvolta diverse afectiuni alergice sau respiratorii de timpuriu, deoarece organismul lor este inca in formare si nu au avut timp ca organismul lor sa-si dezvolte un sistem imunitar puternic.

De aceea, copiii au nevoie sa respire un aer cat mai curat, iar noi, ca parinti, avem obligatia de a ne asigura ca luam toate masurile necesare pentru a preintampina aparitia problemelor, sau de a combate pericolele potentiale, acolo unde, din pacate, problemele se manifesta deja.

Instalarea in casa a unui sistem profesional de purificare a aerului reprezinta sprijinul perfect pentru parintii ai caror copii se confrunta cu probleme alergice sau respiratorii, dar si pentru cei care vor sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca prichindeii lor respira un aer curat.

Vezi in urmatoarea prezentare VIDEO cum sunt filtrate particulele in mai multe etape

Ce faci mai departe?

Daca te-ai decis sa cumperi un purificator de aer pentru acasa sau la birou, noi iti recomandam gama profesionala de la IDEAL.

Trebuie doar sa faci o singura data alegerea corecta.

One Comment

    Trackbacks and Pingbacks

    1. […] Ti-am pregatit un art articol util pe care daca inca nu l-ai citit, te rugam sa o faci. Vezi 10 motive intemeiate pentru a utiliza purificatoare de aer […]

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *